God kontroll mot lokal rival

Start Kvinner spilte søndag siste treningskamp før sesongen sparkes i gang om to uker. Lokalrival Amazon var gjester da hjemmelaget overbeviste med 2-0 seier.

I forkant av treningskampen mot Amazon hadde hovedtrener Issy Hayes Sundby ønsket å se et hjemmelag som spilte med selvtillit og aggressivitet. Det ønsket har spillerne lyttet til og det var Start som førte kampen fra avspark. Med litt høyere presisjon kunne hjemmelaget hatt både to og tre scoringer før halvspilt førsteomgang. Den første scoringen lot likevel vente på seg, og når den først kom var det med hjelp av en uheldig Amazonkeeper.

-Det er et langskudd som går på innsiden av stanga før den treffer keeper og går inn. Jeg trengte det målet, sier målscorer Ina Andresen like etter kamp.

Andresen var farlig frempå ved flere anledninger og i forkant av 2-0 scoringen sent i andre omgang, var hun involvert igjen. Etter en bom alene mot keeper fikk Andresen sendt ballen videre til innbytter Erika Madelèn Hageberg som enkelt kunne drepe kampen i det 87. minutt.

Fysisk oppgjør

Kampen mot Amazon hadde med seg en viss lokalnerve og det var liten tvil om at ingen av lagene ville gi fra seg et resultat. Dueller og knallharde taklinger preget oppgjøret uten at kampen noensinne ble stygg. Da det gjenstod et kvarter av stadionuret fikk Amazon utvist Kamilla Bruhjell etter en sen takling. Bruhjell måtte forlate banen etter å ha fått sitt andre gule. Etter utvisningen overtok Start fullstendig og kjørte flere farlige overganger på grønntrøyene fra Grimstad.

- Kampen var litt berg og dalbane i perioder, men jeg føler vi spiller mye ball og innehar veldig god kontroll på dem, sier Ina Andresen.

Seieren mot Amazon er Starts andre seier på kort tid og vitner om et lag som har benyttet vinteren godt. Andresen og resten av laget ser absolutt ikke ut til å være bekymret for nivået som venter når Haugesund gjester Sparebanken Sør Arena 21. april.

-Vi har hatt en bra sesongoppkjøring og vi har kontroll føler jeg. Vi er veldig godt forberedt på nivået vi møter og skal ta det på strak arm, sier Andresen.